Duurzaam

Arkenbouw Post heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zowel in de bouw van woonarken als in het bewonen van de waterwoningen. 

Bij de bouw van woonarken staat duurzaamheid voorop. Een woonark is bijna volledig cradle to cradle te bouwen. Dit wil zeggen dat de gebruikte materialen allemaal te zijn recyclen. Wie een woonark laat bouwen kan tijdens de bouw verschillende energiebesparende voorzieningen treffen. Energiebesparing is in eerste instantie te realiseren met de toepassing van de juiste isolatiematerialen en door daarbij de juiste isolatiewaardes aan te houden.
Energie besparen kan al op eenvoudige wijze door bijvoorbeeld leidingsystemen zo kort mogelijk te houden, waardoor er weinig (warmte)verlies optreedt. Of door gebruik te maken van zonlicht, zonnewarmte, het omliggende water en de luchttemperatuur. Daarnaast zijn energiebesparende installaties volop in ontwikkeling, zoals luchtwarmtepompen of waterwarmtepompen, zonnepanelen en zonneboilers. Arkenbouw Post heeft de deskundigheid in huis om u hierbij op de juiste wijze te adviseren.