Comfortdock Wessem

Comfortparc Wessem is een drijvend maritiem vakantiepark. Het Comfortparc herbergt een jachthaven, watersportcamping en het unieke concept de Comfortships - oftewel drijvende appartementen, een innovatief marktconcept en uniek voor Europa. 

Tekening koeweideEen cruciaal onderdeel van dit park is drijvend centrumhavengebouw het Comfortdock - de huisvesting van centrale voorzieningen. In het Comfortdock zijn ondermeer gevestigd: sanitairruimtes, wasserette, recreatiezaal, winkel met bakkerij, wellnesscenter met beautysalon, kapsalon, sauna en fitnessruimte, The Beacon een veelzijdig horeca bedrijf, havenkantoor met infobalie, centraal kantoor Euroresorts, kantoren zeilschool en vaarlessen en diverse terrassen.

De opdracht was een tijdloos gebouw met een natuurlijk uitstraling te ontwerpen. Het is een drijvend gebouw
geworden van 60 meter lang waarbij twee bakens in het oog springen. Deze bakens hebben een wat
vuurtorenachtig uiterlijk, herkenbaar ook in de materialisatie en kleurstelling. De 20 meter lange brug ontsluit dit drijvende gebouw die afgemeerd is aan 4 meerpalen. Het Comfortdoc telt drie bouwlagen: de kelder gedeeltelijk onder water en de twee bovenste verdiepingen met uitkragende terrassen en uitzicht over water en recreatiepark.

Functie: kantoren, horeca, sanitairruimtes, winkel met bakkerij,  wellnesscenter, recreatieruimte, magazijn, werkplaats.