Watervilla NieuwersluisOp een mooi plekje in de Nieuwe Wetering bij Nieuwersluis ligt deze watervilla van de familie Alblas. ‘Een blitse woonark’,  met zwart gepotdekseld red cederhout, kozijnen van aluminium en twee grote daklichten. Een in het oog springende ark die helemaal aan de wensen  voldoet.
Als beeldend kunstenaar is Wendy Alblas zeer visueel ingesteld en heeft zij interesse voor vormen, ruimte, lichtval en de harmonie daartussen.  Zaken die haar goed van pas kwamen bij het ontwerpen en tekenen van haar droomark. Met een aantal bijzondere eisen van architectonische aard wist ze precies wat ze wilde. Arkenbouw Post dacht niet in beperkingen, maar in mogelijkheden en leverde de ark in december 2010 op.

Wendy Alblas woont al vijftien jaar op het water, bouwde al eerder een ark en wist daarom precies wist wat ze wilde, toen ze een nieuwe ark wilde laten bouwen.‘Sterker nog, de ark stond in grote lijnen al op papier nog voor ik een bouwer had’. Omdat de afmetingen van de ark eerst voor discussie zorgden bij provincie en gemeente en Wendy haar ark ook zo mooi mogelijk in het landschap wilde laten passen duurde het twee jaar voor de vergunning rond was. Na het verlossende jawoord van de overheden lagen de tekeningen al klaar en hoefde ze alleen nog maar een bouwer te zoeken.

Buitenkamer

Via, via kwam Wendy bij Arkenbouw Post terecht. Met de tekeningen onder arm toog ze in het najaar naar Marknesse. Haar eisenpakket was duidelijk. Ze wilde veel licht in de ark en ze wilde de maximale afmetingen die gelden voor haar ligplaats benutten. Bovendien had ze enkele gecompliceerde eisen op technisch en architectonisch gebied. ‘Naast het vele glas wilde ik geen gebruik maken van houtskeletbouw, maar van staalskeletbouw. Daarnaast wilde ik graag een harmonicapui in mijn ark, waardoor ik van een binnenkamer een buitenkamer kan maken. 

Details

Na het storten van de bak vertraagde de bouw door problemen met de daklichten en de kozijnen.  Gelukkig slaagde Post er uiteindelijk in zaken naar tevredenheid op te lossen en zo kon de oplevering toch nog op tijd plaats vinden.  ‘De mensen van Post bouwden de ark volledig af, met kasten en al! Dit alles verliep perfect en met veel aandacht voor details. Wat ik echt een compliment waard vind is de onderlinge sfeer en de betrokkenheid van degenen die onze ark bouwden. Een echt familiebedrijf. Vijf van de zeven broers Post werkten aan onze ark mee. Alle probleempjes worden netjes door hun opgelost'. 

Nauwkeurig

De ark heeft een afmeting van 19,60 x 4,85 (verdieping 16 x 4,85) meter. ‘Het was heel spannend om de ark op z’n plek te krijgen, vanaf het Amsterdam Rijnkanaal via een sluis de Wetering in. Er was precies 1,5 cm aan beide zijden over om de ark door de sluis te krijgen. Een proces dat Arkenbouw Post met uiterste nauwkeurigheid begeleidde.’ Daarna zetten de medewerkers van Post met het aanbrengen van de terrassen de puntjes op de i.
‘Het plekje was al mooi. Onze waterwoning maakt het plaatje compleet.’


<< vorige (1 t/m 6 van 55) volgende >>

Iedere watervilla is uniek. Wij geven u grote vrijheid bij de vormgeving en indeling van uw waterwoning. De mogelijkheden zijn talloos. Aarzel niet om te bellen, te mailen of kom vrijblijvend eens langs om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.